Followers

Wednesday, February 1, 2012

TIdur ker tak

Haish. lately ni tidur macam tak berapa tidur., boleh ker kalau tidur sekadar 2,3 jam sehari ni. Risau jugak tup-tup esok mata terus tertutup. Cukup ker amal aku ini. Taubat pun macam tak taubat. Amboi!!

Hari ini hari wilayah persekutuan. pejam celik pejam celik macam kejap jer masa tue berlalu. berpusing  macam gasing kot kalau kita tengok dari pandangan jauh nun dari Pluto kot...Maklumlah.. pluto tue berapa lama dia nak lengkapkan pusingan dia. Tapi itula.. walaupun masa tue berpusing laju katanya.

Tapi masih ada yang masih tidur tak bangun-bangun. Dalam istilah katanya tidak sedar-sedar. Hehe. Bangunlah bangsa ku.. bangkitlah kawan-kawan ku.. sahabat ku..saudara-saudara ku...Kalau tak silap ada terbaca dalam buku Hm Tuah. Dia cakap ada satu jurnal ker eksikplodia( ceh betul jer ejaan..gigih) macam tu la.. dalam tue diorang cakap " the laziest people in world is Malay ". Hah.. amik kau.. tapi betul ker? kalau ada yang nak tahu cuba try cari. kalau jumpa share2 la kat sini ye.

Sebenarnya nak kata orang melayu ni malas. ada lagi bangsa lain yang lagi malas. I ni rajin jer..siap banyak kali dipuji oleh bos-bos mat saleh kat sweden tue. ada lagi tue.. I ni juga lah yang tolong jaga Malta untuk beberapa minggu. Kira rajin la tue. Betul kan.. I nie melayu juga.Pandai-pandai jer ensikplodia tue kan.. Cehh.. Marah nie...

Apa nak tulis lagi nie.. cehh.. malasa lah pulak nak taip panjang-panjang apa kata kita tidur dulu..OPs...dah sah-sah malasnya... cuba-cubalah pada mereka yang cuti pada hari ini sama-sama mengisi masa itu dengan aktiviti yang berfaedah. Jangan asyik nak melengkor jer sampai ke tengah hari..tengok i ni.. tidur 2 jam pun masih mampu berkerja untuk 22 jam yang akan datang.. Haish..

'Elakkan peperangan rapatkan pertalian, baru tenang jiwa' - aman to peace


No comments:

Post a Comment