Followers

Saturday, May 8, 2010

Cerita di Office...

Salam, hi semua.. pe khabar... harap2 semuanya sihat dan kuat sentiasa... Hari ini, aman nak update blog sikit. Maklumlah lama sangat x berblog ni. terleka dengan kehidupan seketika..
Hari ini aman dekat office. Tak tahu nak overtime sampai pukul berapa. Sebab semalam aman apply overtime 12 jam. Hope leh stay kat office ni selama 12 jam..

Aktiviti hari ini.. aman nak siapkan kerja yang banyak bertangguh. yela minggu ni jer aman kerja cuma 2 hari sahaja atas sebab2 yang tidak dapat dielakan. jadi kenalah bertanggungjawab untuk melunaskan kerja yang telah diamanahkan. Seperti apa yang telah diingatkan oleh seorang sahabat aman yang dikasihi bahawa kerja itu adalah satu ibadat..dan amanah yang harus kita laksanakan..

Banyak yang aman nak kongsi hari ini... tapi tidak semua aman boleh
kongsikan..sebab ianya peribadi...

yang pertama, aman dalam proses nak pindah semula duduk rumah parents. so akan datang aman akan ulang alik sejauh 170km sehari.. jauh tue... mybe plan nak cari superbike satu.. huhu..minta2 lah cukup bajet..

yang kedua. aman tengah tunggu result untuk smbung belajar dkt UTM space.. minta2 lah dapat.. Doakan untuk aman ya...AMIN

yang ketiga, aman nak jadi anak yang bertanggungjawab.. nak jaga my mum and my dad sepenuhnya..nak bantu my family...

yang keempat, aman nak tolong my sister and 2 org anak dia yang sekarang mengalami masalah rumah tangga. Hope my sister akan lebih tabah n kuat... So kalau duduk umah parents boleh kacau haikal n jaslina hari2...

yang kelima, nak kerja...terus berkerja....sampai bila...nak kumpul duit banyak2...supaya dapat pergi holiday nanti...

yang keenam, yg ni best sikit.. now aman tgh sibuk nak tolong kawan aman nye wedding caremony.. skrg tgh siapkan wedding card dia.. and mybe next wat photography utk dia gak...
tapi pandai ker aman... "Practice make perfect"

Dan Akhir kata... " BE NUMBER ONE"...... hidup aman.... cyaiyokkk

3 comments:

  1. my dear aman, thanks for the update.. :) damia tahu aman sibuk lately but sumtime just feel like missing your post in the blog..in fact damia sendiri pun dah lama tak drop my comment in your blog isnt it..anyway damia doakan semua perancangan aman yg diatas akan berjalan dengan lancar..insaAllah..special dedicated to you:

    "di atas kegagalan anda semalam
    binalah bangunan hidupmu buat hari esok
    letakkan batu-bata tujuan yang teguh, dan
    sediakan puing-puing raksasa dari kejatuhanmu yang silam,
    ukirkan menara-menara yang hebat, bagi
    membenam lembah-lembah air mata kehampaan.
    Usahalah dengan sabar, walaupun usaha anda itu perlahan.
    Namun dari hari ke sehari, binaan itu akan tumbuh cemerlang.
    Percayalah kepada Tuhan, dan dengan penuh keyakinan,
    Bahawa anda akan berjaya dari apa yang anda usahakan"


    Berjayalah orang-orang beriman iaitu mereka yang khusyuk dalam sembahyangnya dan mereka yang menjauhkan diri daripada perbuatan dan perkataan yang sia-sia
    ( Al-Mu’minun :1-3 )

    p/s: Satu Impian Lebih Baik Dari Seribu Mimpi, Satu Kesedaran Lebih Baik Dari Seribu Impian, Satu Tindakan Lebih Baik Dari Seribu Kesedaran, Satu Matlamat Lebih Baik Dari Seribu Tindakan, Satu Keihklasan Lebih Baik Dari Seribu Matlamat.
    Mulakanlah Walaupun Sedikit, Melencong Seinci Rugi Seribu Batu '

    Letakkan dunia ditanganmu, akhirat didlm hatimu..Bila ada yg meminta duniamu, mudah sekali engkau memberikan, namun bila ia meminta akhiratmu, engkau bermatian mempertahankannya kerna ianya ibarat nyawamu sendiri

    ReplyDelete
  2. ~~Selamat hari ibu~~

    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
    ♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
    ♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
    ♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
    ♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

    Ibu..
    Di saat ku melihat dunia,
    Kau tersenyum menangis gembirra,
    Tatkala ku dibesarkan,
    kau berikan segunung kasih sayang,
    Selaut belaian..
    Ibu..
    Pengorbananmu akan ku balas,
    Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
    Biarpun ombak merobek dunia,
    Kau tetap ibuku yang satu.
    Salam kenalan salam persahabatan dari blog kami... moga kami mendapat respon yang baik dari blog anda....

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ada sesuatu yg kurang....
    idup lelaki takkan sempurna andai dia masih belum menemui 'rusuk kirinya' yang hilang.
    carilah sebelum terlambat....

    ReplyDelete