Followers

Wednesday, May 12, 2010

Story about Motorbike...

Yamaha FZi 150

Story about my dream motorbike.. Target to get it by next month...
Hope everything is okay...



Share about Specification
Overall length x width x height
2,000 x 705 x 1,035 mm
Seat Height
760 mm
Wheel base
1,282 mm
Minimum Ground Clearance
167 mm
Dry weight/ Curb weight
114 kg
Fuel oil capacity
12.0 litres
Clutch type
Wet, multiple-disc
Transmission
constant mesh 5-speed
Cooling System
Liquid
Brake front / rear
Single disc brake / Drum Brake



Brek Cakera
Cengkaman kaliper 2 pot untuk meningkatkan keselamatan dan daya membrek yang lebih mantap.


Roda Tuang
Roda tuang sporty untuk tunggangan yang mantap dan selesa.


Lampu Depan Sporty
Lampu depan sporty baru untuk mempertingkatkan daya penglihatan.


Takometer
Reka bentuk dan gaya sporty.


Delta Box
Boleh didapati hanya pada model-model 'Super Sports' Yamaha, kerangka yang mempunyai imbangan optimum ini memberikan tunggangan yang selesa dan stabil.


Suspensi Monocross
Mengurangkan ketidakselasaan gegaran di bahagian belakang untuk memberikan prestasi kawalan di jalan raya yang luar biasa di samping penunggangan yang lebih selesa.

















Tuesday, May 11, 2010

Perginya Seorang Sahabat...

SALAM..

Pagi ini,hilangnya sahabat yang amat dikasihi..
Beliau merupakan seorang sahabat yang amat baik hati..
seorang sahabat yang benar-benar dikatakan sahabat...

Semoga ALLAH S.W.T merahmati dan menempatkan beliau di tempat orang-orang yang beriman. DAn salam Takziah kepada seluruh keluarga Arwahyarham Erik Setyawan atas kepermergian beliau ke rahmahtullah.. Mari kita sama-sama memberikan sedekah AL-Fatihah kepada beliau.. AMIN

Salam..


Monday, May 10, 2010

Tengahari Di Office,..

Tengahari Di Office.

Sekarang jam menunjukan pukul 12:37pm..
IT department tinggal 2 orang sahaja. Yang lain da hilang pergi lunch..
Dengar macam lunch dekat Gelang Patah.
Nak join?? tapi non-Halal.. Maklumlah IT dekat sini majoriti chinese. Muslim cuma 6 orang jer. Itupun 2 orang kerja night shift..

Sekarang nak buat apa ye,, so update sikit blog la. then nk surf apa2 yang patut..
Actually, hari ini ada 2 orang pratical student baru masuk nak On-Job-Training.
Budak2 lagi.. Tu la, apabila melihat mereka tiba2 terfikir tentang diriku..
Sudah tua rasanya. Then, tiba2 kepala berpusing memikirkan apa matlamat aku dalam hidup..
Cukupkah apa yang aku ada sekarang.. Sudah tercapaikah cita2 aku ini...
Tapi bila difikirkan masih jauh lagi anak tangga yang perlu di daki..

Rasa seolah2 masa banyak dibuangkan begitu sahaja.. Jadi tengahari ini tiba azam aku berkobar2... nak cetus semula segala impian aku... nak bangkitkan semula semangat aku untuk mencapai segala cita2 aku... Dan aku berdoa agar.. perjalanan aku akan sentiasa maju ke hadapan.. terrima kasih kepada kawan2 yang banyak memberi aku beri aku perangsang dalam hidup... Thnks semua..



Saturday, May 8, 2010

Prettiest Friend

Cerita di Office...

Salam, hi semua.. pe khabar... harap2 semuanya sihat dan kuat sentiasa... Hari ini, aman nak update blog sikit. Maklumlah lama sangat x berblog ni. terleka dengan kehidupan seketika..
Hari ini aman dekat office. Tak tahu nak overtime sampai pukul berapa. Sebab semalam aman apply overtime 12 jam. Hope leh stay kat office ni selama 12 jam..

Aktiviti hari ini.. aman nak siapkan kerja yang banyak bertangguh. yela minggu ni jer aman kerja cuma 2 hari sahaja atas sebab2 yang tidak dapat dielakan. jadi kenalah bertanggungjawab untuk melunaskan kerja yang telah diamanahkan. Seperti apa yang telah diingatkan oleh seorang sahabat aman yang dikasihi bahawa kerja itu adalah satu ibadat..dan amanah yang harus kita laksanakan..

Banyak yang aman nak kongsi hari ini... tapi tidak semua aman boleh
kongsikan..sebab ianya peribadi...

yang pertama, aman dalam proses nak pindah semula duduk rumah parents. so akan datang aman akan ulang alik sejauh 170km sehari.. jauh tue... mybe plan nak cari superbike satu.. huhu..minta2 lah cukup bajet..

yang kedua. aman tengah tunggu result untuk smbung belajar dkt UTM space.. minta2 lah dapat.. Doakan untuk aman ya...AMIN

yang ketiga, aman nak jadi anak yang bertanggungjawab.. nak jaga my mum and my dad sepenuhnya..nak bantu my family...

yang keempat, aman nak tolong my sister and 2 org anak dia yang sekarang mengalami masalah rumah tangga. Hope my sister akan lebih tabah n kuat... So kalau duduk umah parents boleh kacau haikal n jaslina hari2...

yang kelima, nak kerja...terus berkerja....sampai bila...nak kumpul duit banyak2...supaya dapat pergi holiday nanti...

yang keenam, yg ni best sikit.. now aman tgh sibuk nak tolong kawan aman nye wedding caremony.. skrg tgh siapkan wedding card dia.. and mybe next wat photography utk dia gak...
tapi pandai ker aman... "Practice make perfect"

Dan Akhir kata... " BE NUMBER ONE"...... hidup aman.... cyaiyokkk

Friday, April 16, 2010

SALAM.....

Masa berlalu terlalu pantas. Sudah masuk pertengahan April, terasakan seperti semalam baru masuk tahun baru. Mungkinkah kerana kesibukan aku sebagai manusia yang terlalu mementingkan kerja ini yang membuatkan aku leka dengan peredaran masa yang bergerak dari detik ke detik..

Hari ini, ingin aku kongsikan sedikit maklumat tentang perkara yang berlaku kepada aku..


1. Sibuk dengan kerja..
2. Dalam pemohonan untuk sambung belajar di SPACE utm,
3. Menunggu jawapan untuk kerja lain..
4. Sport Rim kereta pecah. Gara2 langgar lubang..
5. Yang best, tengah plan nk holiday...



Rasanya itu sahaja kot. Dan sekian
selamat berjaya.

Tuesday, February 9, 2010

cerita ku...

Selasa 9febuari 2010 7:49pm...
salam..coretan ku kini kembali bermula..tetapi apakah yang aku coretkan disini..terdiam seketika memikirkan apa yang harus aku coretkan kerana aku bukan manusia yang pandai untuk bercerita dan berkata-kata tetapi aku hanya pandai untuk mengerakan tanganku sahaja..
cerita tentang diriku kini..mungkin itu sahaja yang boleh ku coretkan disini...
tetapi bagaimana hendak aku mulakan nya..aku terfikir untuk berhenti sampai disini sahaja..
akan kita bertemu apabila isi yang akan ku coretkan disini ditemui....
Salam..