Followers

Friday, May 29, 2009

Dan SebenarNya by Yuna.


Selamat ketemu lagi.

Hari ini aku nk kongsi something... Smlm semasa on da way balik keja.
aku terdengar di corong radio satu lagu ini.
sungguh melodi dan santai sangat.. before ni ada dengar lagu ini dalam
drama La Dolce Amira..tp tak tau sapa nyanyi..

Dan pagi ini bila search2 dlm internet.

Finally, ketemu jua,, sungguh x sangka penyanyi ini sungguh menawan hati..
secantik suara and secantik rupanya...hehe
teringin sangat nk beli album dia... nk gi cari arr...
apapun meh kita kongsi lagu ini sama2...

Lirik Dan Sebenarnya

Oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

Ku enggan
berpura pura ku bahagiaku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh

Download This song; Click here

Thursday, May 28, 2009

Influenza A H1N1



Selamat siang semua..

Pagi tadi masa aku tgh drive pergi kerja, aku terdengar dalam radio nye berita tentang laporan
Influenza a H1N1.. 13398 secara oficial nya telah dijangkiti wabak ini.. dan yang terbaru jiran kita iaiti Singapore mencatatkan satu rekod baru.. sangat menakutkan aku kerana saban hari kita ramai rakyat Malaysia yang berkerja berulang alik di Singapore..

Kalau sebelum ini PEnang juga mencatatkan kes yang sama tetapi ianya negatif, if positive pun..Ianya Jauh dari johor..kiranya susah lah sikit nk terkena kat sini sebab mesti sampai negeri-negeri yang berhampiran dengan Penang dulu kan..

Apapun sekarang kita kena mengamalkan langkah berjaga-jaga.
Pakai facial mask, kurangkan berada di tempat awam dan basuh tangan..
Kena lah selalu jaga kebersihan diri k.

Bila kita perlu basuh tangan;
1. sebelum and selepas makan
2. selepas buat sesuatu kerja diluar atau di rumah
3. selepas mengunakan tandas
4. selepas batuk atau bersin
5. selepas bermain dengan binatang
6. selepas balik kerja


Langkah-langkah untuk basuh tangan;
1.Basuhkan tangan dan ratakan sabun dengan sempurna
2.Gosok kedua-dua tapak tangan
3.Gosok setiap jari dan celah jari
4.Gosok kuku di tapak tangan
5.Gosok belakang tangan
6.Basuh tangan dengan air bersih secukupnya
7.Keringkan tangan dengan kain kering atau tisu.

Wednesday, May 27, 2009

LA DOLCE AMAN

Sweet RooM NusanTAra.,


Pic 1 : my room deco...simple but cukup untuk buat aku merindui nya.

Dalam pic nie ada satu barang yg bukan milik aku.
pada empunya barang bila nk datang amik..



Pic 2 : Thnks for owner of this TV. Realy2 appreciate ur kindness...

Tuesday, May 26, 2009

OutStation at Flextronics Plastic Senai, Johor..


Hari isnin 25 Mei 2009 hingga 26 Mei 2009, aku ditugaskan ke Flextronics Plastic Senai oleh big boss aku, hurm pergi dengan tujuan untuk pelajari segala sistem dan infrastruktur IT disana.

Disebabkan IT System Administrator telah letak jawatan jadi aku bekemungkinan akan mengantikan tempat dia. Tapi, buat sementara waktu sahaja sehingga budak baru masuk.

Cadangan telah aku berikan pada senior engineer aku supaya aku hanya pergi pada hari isnin dan selasa dan hari lain just standby sahaja. Harap2 berjaya lah..

Pandangan aku tentang Flextronics Plastic ni- huh...!

Bila aku jejakan kaki teringat hari pertama aku kerja dkt kilang plastic juga. Memori lama terpacul kembali. Rasa rendah diri sangat2..

Bayangkan selama 2 1/2 tahun di Flextronics PTP, yang terbesar sekali di Asia Tenggara tiba-tiba aku lompat ke Flextronics Plastic yang hanya ada lebih kurang 100 unit workstation. Terasa seperti aku balik semula pada keadaan teknologi 10 tahun dahulu. Segalanya ketinggalan zaman.
Dan satu perkara lagi, bayangkan hanya ada seorang staff IT sahaja. Kesunyian yang teramat sangat..huhu

Tetapi, banyak juga perkara yang amat menyentuh perasaan, bayangkan Plant Manager dan Operation Manager sendiri jumpa aku dan berkenalan. Mereka semua amat mengalu-alukan kedatangan aku. Seolah2 terasa diri ini diperlukan untuk berkhidmat disini..

Harap hari-hari yang mendatang akan lebih menyinari hidup aku dan kilang ini.


Pic 1 : Kekosongan Jawatan. Sapa lah yg ganti huhu..


Pic 2: Server2 yg ada,.sedih nye..


Pic 3 : PABX system ( more then 8years dah)


Pic 4 : Ini lah satu satunya Server Room yg ada.

Wednesday, May 20, 2009


Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu

Terkubur dalam emosi
Tanpa bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
MerindkanMu

Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjiMu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika Kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanMu
Hanyalah Engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam hariku

Tuesday, May 12, 2009

EnTaH..

kutahu, kau selingkuh
kau duakan cintaku yang tulus
kau tahu, diriku
tak pernah berpaling dari dirimu
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

tak pernah ku bayangkan
cerita kita berakhir begini
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

masih kah ada, o...
cinta dihati ini
dihati kecilku berharap kau masih bagian dari hidupku...

entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

Here iN my HOmE

Here In My Home

Hold on brother hold on
The road is long. We’re on stony ground


But I’m strong. You ain’t heavy
Oh there’s a misspoken truth that lies
Colors don’t bind, oh no.


What do they know? They speak falsely.
Here in my home
I’ll tell you what its all about
There’s just one hope here in my heart
One love undivided
That’s what it’s all about
Please won’t you fall in one by one by one with me?


Push back sister won’t you push back?
Love won’t wait. Just keep pushing on.
Yes I’m strong. You ain’t heavy.


Oh don’t you worry about that…
What we have shadows can’t deny
Don’t you know it’s now or never?


Years of fears and years of tribulation
The heart keeps searching for that endless devotion


Hand in hand we’ll march like blood brothers
I speak for my people we’ll find peace forever


May the road ahead quench my thirst for success
May the road behind echo a song of the blessed


Yes I feel it in my bones and I will let it be known
No matter where I roam this is home sweet home

Here in my home....

Friday, May 8, 2009

hidup dalam diri...

pernahkah anda rasa satu ketika hidup ini kosong, sepi dan hampa.
entahlah kenapa perasaan ini tiba2 menghantui diri..
punca dan noktah yang tidak diketahui,

perlukan aku berjumpa doktor untuk menyatakan masalah ini.
tetapi doktor yang bagaimanakah yang akan faham perkara ini..

sepi....sepi...sepi....
kadang kadang rasa seperti hidup ini tidak berguna.
seolah-olah tidak mendatangkan manfaat pada orang sekeliling..

bantulah aku...
terangilah aku...
iringlah aku... ke jalan mu....