Followers

Thursday, February 26, 2009

mY BestFriend now leaving..


Today my best friend leaving me.. Dia last day keja...
My best friend name is Baskar.. kami kenal semasa stdy di utm...
from sijil until diploma will still together n sampai kami berkerja dalam satu office.. But now setelah genap setahun dia kerja bersama2 akhirnya dia berhenti kerja..untuk mengejar cita2 dia..He got new job in KL in Celcom company..

Hari ini rasa macam hari yang suram, sunyi..n sepi..bila orang yang rapat dengan kita mula berjauhan dari kita.. Sedih sangat but..life must be going on..

To Baskar..
Im wish u sood luck for everything u do..n success...and im want say sorry if in time we friends i have make u upset or angry..but truly from my heart u are my best friend forever..Just keep in touch...
n many2 thanks fro u coz be my friend..that is wonderful thing i have..

Wednesday, February 25, 2009

Sahabat Rasulullah SAW, Abdullah Ibn Abbas pernah berkata,
“Setiap orang yang menerima nikmat daripada Allah, banyak ataupun sedikit, hendaklah diterimanya dengan rasa takwa. Jika tidak dia tidak akan mengecap kebahagiaan dalam hidupnya dan akhirnya dia akan dilanda kesempitan.”
Saya menafsirkan rasa takwa itu sebagai rasa bersyukur. Bila kita bersyukur, itu adalah tanda kita berterima kasih pada pemberian Allah.
Semakin kita berterima kasih, makin terasa damai dihati, lalu wujud rasa keimanan yang tak terhingga.
Bila kita rajin bersyukur dan rajin mengucap terima kasih, kita akan mendapat lebih banyak apa yang kita syukurkan itu.
Sebab, rasa syukur di dalam minda akan menarik lebih banyak rasa yang sama, lalu membuat apa yang kita ada semakin bertambah!
Thoughts become things, like attracts like!

Monday, February 23, 2009

SETIAP TITIS AIRMATA KU...TELAH KU BERIKAN UNTUK KISAH KU..MENGERTI TAPI TAK DI MENGERTI...CINTAKU TELAH DI HUJUNG JALAN.....SETIAP KATA DARI BIBIRKU..KADANG TAK SAMA DALAM HATI KU....TERSENYUM..DALAM HATI MENANGIS...CINTAKU TELAH DI HUJUNG JALAN......AKU SANGAT MENGENALMU...AKU JUGA CINTAIMU...TAPI KAU TAK PERNAH ADA PENGERTIAN...KU SENANG KU SEDIH KAU TAK MAHU TAHU...AKU SANGAT MENGENALMU...DULU KAU TAK BEGITU...KAU BINTANG DIHATIKU JADILAH YANG KU MAHU...KU SENANG KU SEDIH KAU ADA DENGAN KU.....KU MENGERTI KAU APA ADANYA..KU TAHU KAN SELURUH KISAHMU....KAU TAHU RASANYA DI ABAIKAN...CINTAKU TELAH DI HUJUNG JALAN..................

Wednesday, February 18, 2009

Just for u... Far away
This ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die
Starlight
I will be chasing a starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore
Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms
My life
You electrify my life
Let's conspire to ignite
All the souls that would die just to feel alive
I'll never let you goIf you promise not to fade away
Never fade away
Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Our hopes and expectations
Black holes and revelations
Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

Tuesday, February 17, 2009



KepadaMu Kekasih
Aku berserah
Kerana ku tahu Kau lebih mengerti
Apa yang terlukis di cermin wajahku ini
Apa yang tersirat di hati
Bersama amali
KepadaMu Kekasih
Aku bertanya
Apakah Kau akan menerimaku kembali
Atau harus menghitung lagi
Segala jasa dan bakti
Atau harus mencampakku ke sisi
Tanpa harga diri
Hanya padaMu Kekasih
Aku tinggalkan
Jawapan yang belum ku temukan
Yang bakal aku nantikan
Bila malam menjemputku lena beradu
KepadaMu Kekasih
Aku serahkan
Jiwa dan raga
Jua segalanya
Apakah Kau akan menerima penyerahan ini
Apakah Kau akan menerimaku
Dalam keadaan begini

Monday, February 16, 2009

Salam..N selamat pagi to all my fren..hehe

Pagi nie actually banyak bnda nk citer...
tp x tau lah boleh citer ker tak...hehe time keja nie...curi masa sikit..
pada boss kejap jer k.....


firstly, nk ucap terima kasih pada kwn2 yg banyak support x kira lah dari sebesar zarah sehingga sebesar dinasour sekali pun... Thnks Bnyk2..tanpa korang semua sepi lah hidup aq..
Thanks kepada 3 org yg nama ye x leh arr sebut...secret tu...karang boleh menimbulkan huruhara... cukup arr dekat perak dahh...xmo arr kat johor pun cm2 tue..hehe

Kwn pertama..selepas baca blog ko..br aq sedar yg aku telah abaikan family terutama skali abah aq.. sblm nie mmg jarang sgt ada masa borak dgn abah aq, mklum lah sibuk dgn hal duniawi..tp Alhamdulillah smlm semasa pergi KL.aq banyak menghabis kan masa dlm keta dgn abah..mcm2 kami borak.. dari hal kecil hingga lah hal dunia.. best sgt...
Yg paling best smlm smpt g kg abah dkt Gemenceh...tengok rumah kg...sayup jer..yelah rumah tue dh xde sapa duduk....tp banyak kenangan aq dkt rumah tue,,,mandi sungai,perigi...kejar ayam togel...kacau angsa....main mercun lg2 time raya..best sgt lar...kalau boleh jadi kanak2 sampai bila2 kan seronok... Apa pun walaupun penat semalam tp aq enjoy... dpt merapatkan kembali hubungan dgn abah... Aq sayang abah n mak... hehe mak aq nie dia leh tido jer dlm keta semalam...kesian dia pg2 bangun masak bekal..pastu kena cirit birit...yg best kasut dia terputus tue.. pe lg mencari arr dkt R&R Ayer Keroh......beli arr yg baru..tp x byk pilihan..paham2 mulut org pompuan....mumbling arrr....

hehe mak 'i'm sorry'

....sayang mak....

Lg1, thnks u kwn pertama nie gak..sbb dia ada tulis pasal aq dlm blog dia... hehe terharu gak arr. atleast kita nie diingati..walaupun x seberapa... N thank lg sbb sudi kuar dgn aq hr tue tgk citer Pink Panther....best sgt bila ada teman.. next time kita kuar lg k.

One more ...

"Manusia kdg2 lupa apa yang mereka ada tetapi melihat kepada apa yg org len ada..Sebenarnya apa yg kita ada adalah melebihi apa yg org lain ada"...


Kwn kedua...
Thnks sgt2...walaupun xdpt gkt citer upin ipin sama2.. sikit kecewa(dh xmo dh tgk citer tue...kansai..)..tp ok lah...at least masa aq tension sgt2, pastu plak 2 aq byk msg bkn2 pada ko..tp ko tetap ok dgn aku... tp terus terang aq suka ko..thanks to be my fren...tp xkn kwn jer kot.. yg penting jangan lupakan aq..even ko ada kwn baru org someone special..and lupa thanks gak sbb tulis ttg aq dlm blog ko....even apa yg aq beri x seberapa..tp hepi sgt bila dihargai...

Kwn ketiga..
hehe...aq cuma leh cakap...aku rindu pada ko...x sabar nk jumpa....hope hari nie leh jumpa...hehe

Tak lupa juga pada sahabat baru ku..Miss Damia..
Harap u tabah dalam menempuhi hidup ini..Dari NYA kita datang dan kepada NYA kita pulang... yg penting kita tabah menghadapi ujian NYA>. ALLAH SWT lebih sayangkan dia>... Kita sedekah kan AL-Fatihah Kepadanya..


so abis dh...nk sambung keja...
hari nie kena gate pass tghari ada hal skit dekat PERSADA>>hehe....

Tuesday, February 10, 2009

Untuk Menjadi Yang Terhebat,
Hanya Perlu Cari Mereka Yang Hebat
dan Kaji Gaya Mereka,
Stail Mereka Serta
Keyakinan Diri Mereka Lalu Serap
Menjadi Tabiat Diri Anda.
Lama-kelamaan
Anda Juga Menjadi Hebat Seperti Mereka.
mungkin adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia

telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah syurga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya...
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
laskar pelangi
takkan terikat wak
tujangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi
menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah syurga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia
selamanya...

Sunday, February 8, 2009

Salam...

Terasa seperti ingin menulis tentang diri ku.. tp entah bagiku segalanya begitu celaru, keliru dan berserabut.. mungkin kah semua nya berpunca dari ku sendiri... Ya ALLAH berikan lah daku petunjuk mu... AMIN,,,

Pagi ini bila ku sedar dari tidur ku lantas ku lihat jam sudah hampir pukul 7..oh ya kerana hari ini merupakan hari sabtu..jadi ku tertidur dengan lena nya... tiba2 hp ku berbunyi ,mesej dari seorang kawan office yang meminta ku menhantarnya ke Bus Station Skudai.. So ku lantas bangkit dari baringku..tetapi masih terlalu awal jadi ku capai laptop ku untuk online sebentar bagi memeriksa blog ku..dan open blog2 kwn2 ku yang ku teramat kasihi...

hari ini jadual ku penuh.. ku perlu ke bank untuk membayar hutang piutangku...selepas itu ku perlu tunaikan appoinment ku dgn kwn2 opis ku dekat taman nusantara..hantar computer yang mereka hantar repair dan beli dari aku...

OPs.. waktu amat memcemburui ku, ku perlu mandi dan bersiap, jika tidak kawan ku akan ketinggalan bas...
tunggu...... akan ku sambung lagi rentetan diriku ini...

Friday, February 6, 2009


Kejayaan Anda Bergantung Kepada Orang Lain

Sebenarnya Lapan Puluh Lima Peratus (85%) kejayaan kita bermula dan bergantung kepada orang di sekeliling kita, pengetahuan yang kita dapat daripada orang lain serta kenalan
kita.

Menurut Multi-Millionaire ‘Robert Kiyosaki’, Jika sesorang itu mahu jadi kaya, maka orang itu perlu bergaul dengan billionaires! Tapi bagaimana orang macam kita ini ingin bergaul dengan billionaires. Jawapannya ialah bermaksud kita hendaklah bergaul dengan orang yang lebih kaya dari kita..

Pakar motivasi ‘Anthony Robbins’ mengatakan bahawa dirinya lebih merapati orang yang lebih berjaya daripadanya dan lebih bermotivasi daripadanya.

Sebenarnya dalam menentukan bulatan kenalan kita, kita perlu memilih sedikit atau cerewet memilih kenalan.

Bukan bererti kita tidak berkawan dengan sesetengah orang. Tetapi, kita perlu dekati orang yang lebih berjaya daripada kita dan bacalah kisah – kisah orang yang berjaya dan perlajari dan aplikasikannya dalam hidup kita.


“Keyakinan akan memotivasikan diri kita untuk melangkah lebih tinggi..”

Thursday, February 5, 2009


Katakan TAK NAK kepada ROKOK...
Info ini ditujukan kepada kawan2 ku yang merokok...
SayanGilah dirimu..seperti mana aku menyayangi mu...hehe..

Merokok meningkatkan risiko sehingga 10 kali ganda, mendapat lebih daripada 40 jenis penyakit serius seperti kanser paru-paru, emfisima, penyakit jantung dan angin ahmar.
Merokok boleh menjejaskan hampir semua organ dan tisu di dalam badan.
Asap rokok mengandungi 4,000 bahan kimia iaitu 200 beracun dan 63 boleh menyebabkan kanser (karsinogenik).

Untuk kekal sihat, gunakan kaedah yang betul untuk berhenti merokok:
* Tetapkan tarikh untuk berhenti merokok

* Buat nota peringatan

* Katakan pada diri anda ‘Aku bukan perokok’

* Tumpukan pada hari ini untuk berhenti merokok

* Sentiada berfikiran positif

* Dapatkan sokongan

* Lawan keinginan untuk merokok

* Gunakan Terapi Gantian Nikotin (NRT)

* Amalkan Petua 10 M untuk berhenti merokok:

Petua 10 M untuk berhenti merokok

* Melengahkan-lengah menghisap rokok

* Minum banyak air

* Menarik nafas panjang

* Membuat sesuatu

* Menjauhkan diri dari tempat orang merokok

* Mengunyah sesuatu

* Membasuh tangan

* Mandi dengan kerap

* Melakukan senaman regangan

* Memohon doa kepada Tuhan.

Monday, February 2, 2009

Afgan - Terima Kasih Cinta
Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

Video Klip Afgan - Terima Kasih Cinta

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Journey to Work...

Ikuti perjalanan am ke tempat keja..
Isnin 2 febuari 2009
6.45am...Sungai Sibol


kelajuan boleh membunuh,,jadi pandu lah berhemah..

Kereta ini lah yang banyak berjasa...LOVE MY CAR..

atas highway second link..



7.30am plaza tol 5 kedai. Rm3.90



persimpangan Pontian..
7.59am
persimpangan Pelabuhan Tanjung Pelepas.
ini lah dia Bangunan PTP..
Custom Chekpoint..
my working place..Flextronics - the Biggest one in South Asia.
My Office cubicle....today im alone...
8.15am...Alhamdulillah sampai juga di
desktop Am.....start working now...
hari ini keja sorg2...
coz Am standby jer...


Sekian terima kasih...